فشار معکوس در اگزوز ماشین
سیستم اگزوز ماشین در عین مزیتها، با برخی ایرادهای ذاتی، طبیعی و غیر قابل اجتناب یار و همدم میباشد که اثر بدون واسطه و منفی بر روش تلاش پشرانه می گذارد. لوازم یدکی چانگان این اساسی با اسم فشار معکوس (Back Pressure) شناخته میگردد که از پیشینهای به دور و مخصوصا در زمانه نقط ی اوج و شکوفایی پیشرانههای احتراق داخلی دو روزگار، سبب سردرگمی و بروز باورهای غلط در بین خودرودوستان شد.
ماجرا از این قرار میباشد که هرچه مسیر سیستم اگزوز ماشین از پشت سوپاپ دود (از سرسیلندر به سپس) وقت گیرخیس و هرچه مانع ها رمز خط مش گازهای خروجی (رزوناتور، مافلر و کاتالیزور) بیشتر باشد، از سرعت گازهای خروجی اگزوز کاسته می گردد. گازهای خروجی اگزوز که پایین فشار احتراق رغبت دارا هستند خویش را به حوزه معدودفشار (گوشه و کنار خارج اگزوز) برسانند، بر تاثیر مقاومت هوای طبیعی جان دار در باطن سیستم اگزوز (فشار اتمسفر)، پیچوخم لوله اگزوز، ارتفاع زیاد لولهها و وجود سختی ها مو جود در مافلر و رزوناتور، مبتلا کاهش دما و کاهش فشار می گردند و سرعت ابتدایی خویش را در مسیر سیستم اگزوز از دست می دهند.
وقتی که فشار گازهای خروجی اگزوز بر تاثیر کاهش دما و کاهش سرعت به فشار هوای دور و بر (فشار اتمسفر) مجاورت خواهد شد، این گاز دیگر تمایل چندانی به خروج از سیستم اگزوز ندارد، زیرا به طور تقریب با هوای اطراف همفشار گردیده است. حال همین گاز خنکگردیده و معدودفشار باطن سیستم اگزوز میماند تا فشار احتراق پالسهای آتی پیشرانه به آن فشار آورد و گازهای خنکگردیده را بدون چاره به خروج از سیستم اگزوز نماید.
تیم مانع ها مطرحگردیده منجر کندتر و طاقت فرساخیس شدن خروج گازهای احتراق از اگزوز می شود و فشار مثبتی در سیستم اگزوز و به سمت سرسیلندر (در جهت عکس تکان گازهای خروجی) ساخت و ساز مینماید که به عنوان فشار معکوس (Back Pressure) شناخته میگردد. ارتقاء فشار معکوس موجب دشواری در تنفس پیشرانه، ارتقاء مقاومت سیالی بر روی سوپاپهای اگزوز و همینطور عدم تخلیه مطلوب محیط احتراق برای تنفس هوای تازه برای سیکل احتراق آینده میگردد و به صورت چشمگیری از سعی ایدئال پیشرانه میکاهد.
فشار معکوس، بد یا این که بهتر؟
با این تعریف بایستی فیض گرفت که فشار معکوس برای کوشش پیشرانه بد میباشد؟ جواب بهاین سوال بهشکل کلی مثبت میباشد. در واقعیت بایستی تا مکان ممکن از بروز پدیده فشار معکوس یا این که هر چیزی که مقدار آن را ارتقاء می دهد، هجران کرد. ولی به عبارتیطور که پیشتر ذکر شد، پیشرانههای دو روزگار و نیاز مبرم آنان به پدیده فشار معکوس موجب بروز سردرگمی در بین عشقمندان صنعت خودرو شد.
قصه از این قرار میباشد که پیشرانههای دو دوران فاقد سوپاپ میباشند و از مدل پیاده سازی سوپاپ اثبات استعمال مینمایند که گشوده و مسدود شدن آنان بر تاثیر انتقال پیستون پژوهشگر می گردد. این پیشرانهها برای رعایت نظم در تنفس و خروج گازهای اگزوز، مستلزم مقدار مشخصی از فشار معکوس میباشند، به دلیل آن که در شکل نبود فشار معکوس، به هنگام چرخه خروج گازهای اگزوز از محیط احتراق، مقدار قابل توجهی از سوخت و هوای تازه نیز از درون سیلندر میمکد و در اگزوز هدر میگردد. این مقدار معین از فشار معکوس برای رعایت این تناسب در پیشرانههای دو دوران ضروری میباشد. البته پیشرانههای 4 روزگار، به جهت داشتن سوپاپ متحرک (مجالبندیگردیده) و مرحله تخلیه انحصاری، ابدا به فشار معکوس نیاز ندارند.